Az a gondolat, hogy a tésztába zöldség is kerüljön nem új. Az viszont, hogy a zöldség tartalom ne pár százaléknyi por legyen, hanem valósítsuk meg, hogy a tészta több, mint felét valódi zöldség adja ki, na ez eléggé újszerű gondolat.
Annak érdekében, hogy a lehető legtöbb diétába és étrendbe beilleszthető legyen, szükség volt olyan plusz feltételek teljesülésére, mint
Ez utóbbi valószínűleg sokak számára nem is ismert összetevő, de sok hasi és egyéb panasz okozója lehet. (Ha érdekel, a lektinről itt olvashatsz bővebben)
A legfontosabb elvárásunk pedig az volt, hogy nagyon finomnak kell lennie!
A ’80-as években voltam gyerek, és nyugodtan fogalmazhatok úgy, hogy antibiotikumon nőttem fel. Sokat betegeskedtem, és akkoriban még nem tudták, vagy legalább is nem mondták anyukámnak, hogy a rengeteg antibiotikum a káros bacik mellett a bélflórámat is tönkre fogja tenni.
Az egyre gyakrabban fellépő, majd állandósuló emésztési problémák miatt folyamatosan figyeltem, mik a javasolt egészséges étrendek, kipróbáltam különböző diétákat, és közben figyeltem mi segít nekem.
A sok éves konklúzióm egyébként az, hogy nincsenek egyedüli üdvözítő megoldások. Minden ember más és más, és mindenkinek magának kell kitapasztalnia, megértenie, mi jó neki és mi nem.
Azt is megértettem azonban és meg is tapasztaltam, hogy vannak olyan általánosan elfogadható dolgok, amik nagyjából senkinek sem jók, vagy mindenkire igazak. Olyanra gondolok, hogy szükséges a megfelelő mennyiségű víz fogyasztása, és hogy jobb kerülni a répacukrot és a feldolgozott élelmiszereket.
Ezzel a beállítottsággal már nem is lehet csodálkozni, hogy folyamatosan keresem a finom, de egészéges ételeket.
Első fejlesztésünk a pizza tészta volt, aminek az ötletét Dél Afrikában találtam. Mivel Afrikáról legtöbbször az éhezés jut az eszünkbe, aki még nem járt arra felé annak meglepő lehet, hogy nagyon jó minőségű élelmiszereket lehet kapni.
Az első gondolatunk az volt, hogy importáljunk, azonban ez nem járt sikerrel. Ekkor elhatároztuk, hogy elkészítjük a saját zöldség alapú pizzatésztánkat, ami még az afrikainál is jobb paraméterekkel fog rendelkezni.
A Don Pepe azonnal fantáziát látott az ötletben és felkarolta az innovációnkat. Az óta is a legjobb partnerünk. Végig kísérték azt a másfél éves munkát amíg a termékötletből kész termék lett.
Majd amikor 2022. őszén felkerültünk a Don Pepe online étlapjának kínálatába, elszabadult a szellem a palackból!
Bár nem hirdettük magunkat egyre többen találtatok és találtok ránk és a lelkes visszajelzéseitek és ötleteitek folyamatosan inspirálnak minket, hogy újabb és újabb finom és egészséges termékeket valósítsunk meg.
A fejlesztés tehát nem áll meg. Újabb zöldségek és újabb termékek vannak születőben.
Fontos célunk, hogy minél egyszerűbbé tegyük, a gluténmentesen és egészségesen étkezni vágyók életét.
Mert ugye ez a két nézőpont a legtöbb esetben köszönő viszonyban sincs egymással.
Bár az emberek gyakran azt hiszik, hogy ha a búzalisztes termékek helyett a gluténmentes pékárut választják, azzal az egészségüket szolgálják. Pedig ha a bolti GM termékek összetevőit megnézzük semmi nem áll távolabb az igazságtól. Ezért hangsúlyozom ki, hogy a Zero Guilt termékek gabona és hozzáadott keményítő mentesek!
Ha ez számodra nem egyértelmű, vagy szívesen olvasnál róla, itt megteheted.
Küldetésünknek tekintjük, és áttörést szeretnénk elérni abban, hogy mi, akik glutén- ill. gabona-, cukor- és esetleg tejtermék mentesen és egészégesen szeretnénk étkezni, amikor kilépünk otthonról, akkor legyenek lehetőségeink, mint más embereknek, hogy valamit megvehessünk útközben, amit szívesen megeszünk. Abban az esetben is, ha nem akarunk beülni egy étterembe, egy komplett ebédre vagy vacsorára. Erre ugyanis jelenleg nagyon kevés lehetőségünk van. Szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy ezt a szintet a közel nulláról az elfogadható szintre emeljük.
Mert enned kell, akkor is, ha menned kell!